Veckans Q&A

Veckans tema var läsning och vi toppar det med en intervju! På hösten är det verkligen mysigt att få krypa in i huset och smyga omkring i tofflor medans man kikar omkring på allt som står i våra bokhyllor här hemma. Min syster, Evelina, har sjukt mycket böcker.. jag funderade här i veckan på om hon ens har läst alla?! En intervju blev det, häng med!

Min fina Evelina!

Massor av böcker pryder din bokhylla, har du läst alla?

Nej, tyvärr inte. Inte ens hälften. Men vill!

Vad driver dig till att läsa?

Att få komma undan från ens egna verklighet ett litet tag. Att få drömma, att få kunskap.

(Detta är alltså inte alls alla böcker..)

Finns det någon bok som fått dig att känna en specifik känsla, såsom ilska eller ren lycka?

Åh ja! Väldigt många böcker har fått mig att ”känna”. Från att bli alldeles lycklig till att bli arg och äcklad, ja allt där emellan. Vad det beror på är väl att man läser och ”känner med” så att säga. Älskar däremot den där känslan när man ”kliver in” i boken och får ryckas med i alla känslor.

Vilken genrer föredrar du?

Romaner och biografier. Ibland även faktaböcker.

Nämn en favoritförfattare!

Francine Rivers.

Vilken är din favoritbok?

”Kärlek som befriar” av Francine Rivers. Men gillar väldigt många, flera av dem delar första och andra plats. Men det är den boken jag först tänker på! En annan bok är ”pojken som kallades det” av Dave Pelzer. En fruktansvärd historia men ändå en historia som fastnar i bakhuvudet. Efter den boken ville man bara finnas där för alla barn som vanvårdas av anhöriga. Den boken öppnade upp en sjö av känslor.

Har du själv velat skriva en bok någon gång? Vad skulle den då handla om?

Tanken har slagit mig. Som liten kändes det nästan självklart och det var absolut en dröm jag hade. Om jag skulle skriva en bok så skulle den nog handla om ens egna erfarenheter eller ämnen man själv brinner för, då något som man vill uppmärksamma och har hjärta för.

Om du fick ge ett tips till någon som vill börja läsa mer, vad skulle det vara?

Avsätt tid för att läsa. Boka in det i ditt schema om det ofta blir att du aldrig tar tag i läsandet. Gör det till en vana. Säger detta minst lika mycket till mig själv, men åh så underbart det är att få dyka ner i en historia du inte själv vet någonting om.

Tack söndag för att du avslutar veckan så bra! Ses igen nästa vecka, det betyder också nytt tema. Vilka teman skulle du vilja se i framtida inlägg?

Adios!

Annonser

2 kommentarer på “Veckans Q&A

  1. Superteman hittills ju! Förslag: kläder, stil, helgsnacks, tv-serier, musik, smink, färger, dofter, organisering🙌🏼 Hade älskat att läsa om alla dem!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: