60-tals inredningen är påväg tillbaka!

Inredning är veckans tema och något som många börjar klä sina hem mer och mer i är 60-talets inredning. Självklart har alla sina olika stilar men fler och fler börjar välja retro modet. Jag personligen tycker att det kan vara coolt med en sådan inredning, dock behöver man verkligen lyckas med att få till inredningen om man vill få ett SNYGGT retrohem. Här nedan kommer lite tips på hur man lyckas med ett typiskt retrohem.

(Bild lånad från mynewsdesk.com)

1. Börja med att plocka ur allt som ser väldigt nytt och modernt ut. Det betyder inte att det inte kan användas i hemmets inredning men för att få det ultimata resultatet så blir det enklare om man börjar om från början.

2. Plocka in mycket färger som går i nyanserna orange, brunt, rött, gult och grönt. Denna färgglada kudde från Marimekko skulle passa perfekt!

3. Använd dig av material såsom plast, tyg och mörkt trä. Såsom denna stol, Frankfurt från Designtorget.

Eller denna gula, för alla som vill gå all in, även från Designtorget.

Eller varför inte en snurrfåtölj från Bolia.

4. VÅGA! Våga testa att blanda olika möbler och föremål med varandra och var inte rädd för att det inte kommer lyckas på direkten. Fortsätt att flytta omkring sakerna tills du känner att det finns en harmoni.

(Bild är lånad från Pinterest)

5. Ta in gröna växter! Gärna stora växter som ger mycket färg till hemmet.

(Bild lånad från Pinterest)

6. Njut av ditt hem! Man ska trivas i hemmets inredning, trivs man inte så kanske man ska ändra stilen. Ändra stilen tills du hittar det som passar dig bäst, vem vet, du kanske väljer retro till slut?

Precis som vi ändrar favorit färg, -mat, -plagg eller -serie så borde vi också våga ändra våran smak på inredning lite oftare och våga testa nåt nytt!

Denna väska nedan var absolut en utav mina favorit accessoarer för några månader sen. Idag föredrar jag mer röda detaljer och precis så borde det vara när det gäller våra filtar eller kuddar vi har i hemmet också. Vi borde inte vara rädda för att ändra om lite då och då! Det behöver inte alltid kosta pengar heller, att bara möblera om i hemmet ger en känsla av någonting nytt och fräscht.

Vågar du testa ny inredning?

Nästa vecka berör vi nytt tema, håll utkik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: