Veckans tema

BAKVERK! Denna vecka inträffar två väldigt speciella dagar, det är nämligen både kanelbullensdag men också gräddtårtansdag, hur underbart? Två smaskiga temadagar som inträffar under samma vecka kan inte göra det mer lägligt än att uppmärksamma det här på bloggen. Även om det skulle vara så att man inte tycker om bullar eller godsaker så kan jag ändå tycka att det är lite småkul att lära sig om något som är så vanligt i Sverige som en kanelbulle, därför börjar vi att granska det ämnet litegrann.

Kanelbullen blev upptäckt i Sverige under 1920-talet då det fanns bättre tillgång till ingredienser efter andra världskriget. Det var däremot inte förrän 30 år senare som kanelbullen blev vanligt förekommande bland svenska folket. Den blev en favorit och förblev en favorit.

Jag tjuvstartade lite..🙈 kanelbullensdag är ju egentligen imorgon, torsdag.

OJ, vad många olika sorters bullar det finns! Kardemummabullar, toscabullar, bullar med vaniljfyllning, kanelbullar, kanelsnurror med äpple, vaniljknutar med citron, saffransbullar, bullkaka.. listan är lång! Och jag tror inte ens att man kommer få tillfälle att smaka på alla heller, även om man önskar🙈

Fråga experterna: Det här med fika, hur står det till egentligen?

Svar: 65% upplever att dom jobbar effektivare på sin arbetsplats med gemensamma fikapauser. I norra delar av Sverige så fikar man oftare än i södra. Vart ordet ”fika” uppkom ifrån är svårt att veta, men man vet att det är nåt utav de mest svenska vi har.

Vill också bara nämna det. Oktober- betyder rosa månaden, där vi har möjlighet att stödja bröstcancerfonden lite extra! Så varför inte dra till Ica imorgon och köpa lite bullar där? På många av våra butiker i våra städer finns alltid en möjlighet att stödja det på ett eller annat sätt. 💗

Senare i veckan kommer en challenge på just bakverk! Det vill du inte missa, speciellt om du är en fikaälskare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: