Veckans tips!

ATT ALLTID HA I RESVÄSKAN. Detta inlägg kommer att handla om att PACKA! Vad som är allmänt bra att ha med när man är ute och reser och vad man bör tänka på. Jag kommer inte nämna saker såsom kläder osv, det känns lite självklart men sånt som är utöver det vanliga. Alla är vi olika så var medveten om att allt som du läser här nedan kanske inte är viktigt för alla men för många.

1. Ha en bra resväska/bag/ryggsäck. Av erfarenhet så kan jag starkt säga att resan underlättas något med en bra väska. Viktigast är att den fungerar, alltså inte är trasig. När jag åkte till Italien hade jag en väska (snarare en större bag) som gick sönder i dragkedjan så var tvungen att knyta väskan med axelbanden.. inte så rolig upplevelse kan jag säga.

2. Tänk praktiskt, tänk på din destination. Vart ska du åka? Till mormor i Skåne eller på hajk ute i djungeln? Behöver du ha med alla tekniska prylar. Tex, telefonladdare.. på tal om det, alltid något jag missar, att man inte har samma eluttag överallt, så slutar det alltid med att jag måste springa halva huset för att låna av någon varje kväll.

3. Toalettpapper/näsdukar! Det kan nog vara en utav de viktigaste sakerna som jag packar ner. Du vet aldrig till vad eller när du kan behöva det.

4. All the girls- torrschampo och makeupservetter. Man har inte alltid tillgång till vatten överallt hela tiden.

5. PLÅSTER OCH TEJP! Något pajar eller någon skadar sig, skavsår mm. Har du tejp med dig kan du lösa nästan alla situationer som är i nödläge.

6. Hörlurar! Du kan göra så mycket produktivt med hörlurar, studera, lyssna på en allmänbildande podcast osv.

7. HANDSPRIT! Oh my, det har räddat mig många gånger. Överanvänd det bara inte, har hört att immunförsvaret försämras av det (stämmer?).

8.Snacks! Att ha någonting att tugga på när man blir uttråkad hjälper så otroligt mycket för att inte tappa tålamodet. Morötter, godis, tuggummi, nötter osv.

Det var några utav dom grejerna som jag alltid försöker få med mig ner i min resväska! Att resa är roligt, men ibland ansträngande, då gäller det att få med det lilla extra som höjer humöret. Ibland höjer en hatt hela upplevelsen! Enjoy the little things.

Fråga experterna: Behöver man använda handsprit?

Svar: Handsprit är först och främst skyddande mot bakterier och handsmitta. Så att använda handsprit pga förkylning eller liknande skyddar inte mot att inte bli sjuk eftersom handsprit inte biter på virusinfektioner och infektioner som sprids via hostning och nysning. Däremot kan det vara bra att använda handsprit på sjukhus eller i länder såsom Egypten och Indien där det förekommer bakteriella infektioner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: