HUDVÅRD!

Sista inlägget denna vecka om mode och skönhet och jag ville dela med mig av ämnet hudvård! Alla människor kan ha nytta av detta, oavsett ålder, kön eller intresse! Alla bör vi ta hand om våran hy, den kommer alltid finnas där (som resten av våran kropp) och ska hålla livet ut. Här kommer 5 olika punkter som kan vara till nytta om huden.

1. Stress påverkar din hy negativt. Det är kopplat med stresshormonet kortisol (längre utläggning på det, googla😄) som bryter ner kollagen (vi har sju sorters kollagen i hyn som ger fasthet), vid stress bildas också substans P. Det som händer vid detta är att man kan få en irriterad hy, rödflammig och kliande. Kom ihåg att kortvarig stress ofta inte är farligt alls. Här pratar man om långvarig stress, alltså konstant stress under en längre period. Så, försök att korta ner stressen, boka in vilodagar och vilotimmar och kaffepauser.

2. Somna i ett mörkt rum! Sömnhormonet melatonin är en antioxidant, vilket är bra för huden. Om du somnar i ett mörkt rum på kvällen så ökar halten melatonin. Och sooov på natten!!

3. Skrubba ansiktet varje morgon och kväll med en ansiktsskrubb! Under dagen samlas damm och smuts på din hy och precis som du tvättar händerna med tvål så bör du skrubba ansiktet med en skrubb eller ansiktstvål. Det kommer din hy må såå bra av! Behöver inte vara en jättedyr, köp tex Neutrogenas ”visibly clear” på Ica! Efter detta, smörj in din hy med en ansiktskräm, gärna med vitaminerna E och C- det sägs att dom vitaminerna skyddar från solens angrepp.

4. Ät massor av antioxidanter😍 Det betyder- jordgubbar, plommon, tomater, granatäpple! Även protein är superbra för din hy, tex -kyckling, kalkon, tonfisk och linser. Dessa reparerar din hy och bildar kollagen.

5. ÄLSKA DIN HY! Din hud är din hud, älska den, ta hand om den, vårda den. Den ska hålla livet ut, bara du kan se till att den mår bra!

Min hy mår alltid bäst i varma klimat, tror det är så för de flesta! Var därför ute så mycket som möjligt under sommaren.

Både ansikte och kropp mår lite bra av både sol och varmare grader. Var dock försiktig! Solen kan vara farlig och skadlig för hyn, använd alltid solcremé! (Säger detta som en varning till mig själv😄)

Bloggen är uppdaterad igen om 1 månad, åker utomlands om ca 1 vecka och kommer inte ha möjlighet till internet överhuvudtaget🙈. Etiopien, here I come! Hej, så länge!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: