Julmarknader

Under juletider, under december månad så får jag verkligen lust att åka på marknader. Det är nåt speciellt med julmarknader, när det är mörkt ute, snön faller och allt ljus som lyser från alla bodar ger den där julkänslan. Därför kommer detta inlägg att handla om julmarknader. Här kommer tre berömda julmarknader som är värda att besöka:

1. Julmarknad på Liseberg! Asså wow, det kan inte bli mer sagolikt än detta. Liseberg är härligt på sommaren men nog ännu mysigare på vintern. Det är nästan som att befinna sig i en julfilm. Här har dom alltså olika shower och julaktiviteter. På själva marknaden så finns ALLT du kan tänka dig. Från gammalt julhantverk till nytt och modernt, passar alla typer.

2. Julmarknad i Sigtuna! Lite mindre än Liseberg men ger en känsla av hemmatillverkning och ger verkligen en mysig julkänsla! Det är lite som att uppleva resultatet av det som tillverkats på en tomteverkstad. Sigtuna i sig är ju en väldigt liten stad så att tappa bort sig själv är inte så stor chans..

3. Julmarknad på Stortorget i Gamla stan! OJ OJ OJ! Dom har alltså 41 st bodar som säljer allt ifrån marsipan, keramik, karameller, glaskonst, sockervadd till modern design. Detta är nog något för hela familjen, där alla kan hitta något dom gillar. Det finns mycket historiskt att säga om denna julmarknad då det funnits i många många år. Dom som säljer står varje dag mellan 11-18 från första advent fram till dagen före julafton oavsett väder, tufft jobb kan man säga, iallafall under denna kyla..

Fråga experterna: Hur många besökare har Liseberg under ”jul på Liseberg”?

Svar: Liseberg har 528 000 besökare under denna period.

Ses nästa vecka med nytt tema!😃

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: