Veckans tema- Mat!

Som rubriken lyder så är veckans tema mat! Att äta är en utav mina favorit stunder på dagen, speciellt under stor hunger🙈. Jag har alltid varit väldigt okej med att smaka på sånt som jag aldrig smakat förut och våga prova nya saker. Enda sen jag var liten har jag alltid försökt att äta allt som ställts fram framför mig, speciellt om man är bortbjuden. Jag är otroligt tacksam att jag vuxit upp på det sättet, då det gjort att jag idag har fortsatt med den inställningen och vågar prova nya rätter. I Uppsala (där jag bor) finns ändå några restauranger som är värda att besöka. Nedan kommer 4, ganska olika restauranger du kan hitta i Uppsala:

Stationen

OJ OJ OJ, allt var verkligen så gott med en fantastisk service. Personalen var alltid jätte trevliga trots att det var lite senare på kvällen och fullsatt. Definitivt värt priset. Den här restaurangen ligger vid centralen.

Jag åt en lagrad getost på levain bröd med röd- och gulbetor. Såå gott, rekommenderar starkt. Till huvudrätt åt jag en halstrad lax med massa goda tillbehör, det smälte i munnen så fort man tog en tugga.

Miss Voon

Denna restaurang ligger också nära centralen och ligger på högsta våningen så det är svårt att missa den. En lite dyrare restaurang som man kanske inte besöker så många gånger. Vill man uppleva mat med en fin kant så är det detta ställe man ska besöka.

När jag var där så åt jag detta + en annan rätt som jag tyvärr inte hade bild på. Som ni kan se så är det verkligen fina rätter, kommer dock inte alls ihåg vad dom hette..

Åkanten

Mättande rätter kan jag lova dig här! Denna restaurang serverar mer rätter som man kanske känner igen. Här kan man sitta och äta med utsikt mot Uppsalas å.

Supergod mat, bl.a. en vanlig skagentoast och grillad kyckling med stekt potatis toppat med skivade rödbetor.

Koh phangan

ROLIG restaurang, kan man lugnt säga. Här är hela restaurangen inspirerad av thailändsk inredning. Kan lova dig mycket färger och lysande lampor i alla dess slag. Att ta med familjen hit är nog en rolig upplevelse, speciellt om det finns yngre barn i familjen. Restaurangen ligger nära filmstaden.

Här kan jag också lova att du blir mätt. Till förrätt åt jag en kokosmjölk soppa med kyckling och till huvudrätt en nudelwok med kyckling och krossade jordnötter. Helt otrolig upplevelse!

Senare i veckan kan ni läsa om lite mer vardagsmat i ett helt vanligt kök. Missa inte!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: