Veckans creative- challenge

Denna vecka var det dags för att vara kreativ så jag passade på att fortsätta med färgtemat som varit denna vecka och färgade om mitt hår. Man kan ju verkligen göra mycket med färg, vilket är såå kul! Älskar att experimentera och se om resultatet blir som man tänkt sig.

Eftersom våren är påväg (eller ja, nu snöade det precis i vackra Uppsala men för några dagar sen var backen bar) så kände jag för att ljusa till håret lite till. För ca 1 år sen blekte jag håret litegrann och sedan lät jag solen göra resten av jobbet för att inte slita för mycket med alla färgkemikalier. Så nu var det dags igen att bleka det lite till och sedan låta solen jobba ännu lite mer. Då jag egentligen är brunett och gillar ändå att ha en mörk utväxt så la jag en mellan brun färg i botten och färgade sedan översta lagret i en blond färg. Det var lite svårt att jobba med två färger samtidigt i olika omgångar hit o dit men för att ha gjort det själv blev det ändå helt okej. Kul var det iaf och det är ju det viktigaste😄

Resultatet blev detta, med lite gula varma toner men vem har inte haft det? 😄

Så kul det kan va med lite färg! Viktigt är ju också nu att man verkligen använder inpackning (och lite silverschampo🙈) på håret så att allt slitage återhämtar sig.

Fråga experterna: Hur fungerar vi när vi ser på saker som har med färg att göra?

Svar: Färg och ljus skapar tillsammans vår visuella upplevelse av rum och föremål. Det färger vi ser är till en del beroende av den ljusstrålning som träffar våra ögon, men även av en mängd andra faktorer, både fysiologiska och psykologiska. Dessutom ses färger aldrig ensamma utan alltid i relation till andra färger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: