Berlin för några dar

Tjoho! Ett tag sen nu. Åkte till Berlin med jobbet för några dagar sen. Högstadiet jag jobbar på får sista året åka iväg på språkresa och jag fick denna gång åka med till Berlin. Då jag själv gick på det högstadiet och också pluggade tyska så har jag redan gjort denna resa själv en gång tidigare, fast för 6 år sen. Så det var lite kul att få se allt igen fast med nya ögon. Tror jag lärt mig mer denna resa än jag gjorde för 6 år sen😄. Har nog kanske att göra med att jag egentligen inte ”måste” lära mig saker nu och därför blir det mer intressant.

Här kommer lite bilder från resan, eftersom jag inte vill/får lägga ut bilder där eleverna är med så kommer det mest bilder från olika historiska platser, konst och mat.

Käkade en otroligt god burgare på detta ställe!👆🏻

Utsikten från Berlin Fernsehturm.

Sony’s museum. Otroligt stort där dom visar historien kring film och tv/radio.

På denna plats finns en otroligt stor loppmarknad, helt sjukt stor.

Många platser där man får se en bit av Tysklands historia. Otroligt rörande och man lär sig alltid mer för varje gång man får lära sig om det.

Riksdagshuset. Sjukt häftig byggnad, dom har tänkt på allt, såsom viktiga detaljer som bra luftkonditionering och öppna fönster för att visa på genomskinlighet.

Många färgglada väggar har dom här😄Glad blir man av det iaf!

Vårt boende, kan rekommendera starkt. Bodde här också när jag åkte med som elev, alltid lika mysigt.

Mount mitte! Hinderbana med sele! Jag hade dock sandaler på mig den dagen och man var tvungen att täcka tårna om man skulle klättra så jag fick vänta nere med en glass istället. Men oj vad alla klättrade på tappert.

Picknick i parken ena dagen! Då åker skorna av.

Mitt i all friterad skräpmat så fick man äta husmanskost för en stund, snällt för magen. Då var man tacksam för potatisen.

Sedan hade vi en cykeltur med guide, spöregnade under tiden men det är ju lite av charmen.

Sedan drog vi till en superfin restaurang med riktig tysk mat, så gott verkligen!

Hittade även lite äkta hemgjord glass påvägen hem, lyx X2.

Köpte med en iste nyss, innan det bär hemåt igen.

Om nån timme åker vi med bussen till flyget, ska bli skönt att få komma hem, det är det väl alltid? Meen otroligt kul att man fått vara med, lika lyxigt varje gång att få se nåt annat. Auf Wiedersehn.

Annonser

2 kommentarer på “Berlin för några dar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: